Blog
PODLE TÉMATU
Akcie Asistence při nákupu Dluhopisy ETF fondy Firemní finance FKI fondy Hypotéka Investice Investiční financování Investiční nemovitost Investiční nemovitosti Investiční strategie Komodity Majetkové pojištění Nákup Odhad tržní ceny Osobní finance Penzijní spoření Podílové fondy Privátní poradenství Prodej Projektové financování Pronájem Provozní financování Půjčky a konsolidace Reality Stavební spoření Životní pojištění Všechny
PODLE AUTORA
Ondřej Marek Petr Lukeš Lukáš Cinko Martin Zelenka Petr Kozelský Jan Pinta Petr Dobrovolný Michal Pekař Markéta Navrátilová David Tůma Vladimír Bádr Lukáš Cinko Petr Dobrovolný Petr Kozelský Petr Lukeš Ondřej Marek Michal Pekař Alena Lodlová Všechny

Možnosti snížení úrokové sazby hypotéky v průběhu fixace

Vážení klienti,

dnes se s vámi chceme podělit o několik myšlenek ohledně aktuálních změn v oblasti úrokových sazeb hypotečních úvěrů a jak by mohly ovlivnit vaše stávající i nové financování nemovitostí.

Sledujeme pokračující trend snižování úrokových sazeb jak ze strany České národní banky, tak hypotečních bank. Přemýšlíme, jak vám můžeme co nejlépe pomoci v této situaci. Mnoho z vás se nás ptá na možnosti refinancování svých hypotečních úvěrů a získání nižší úrokové sazby. Nicméně, chtěli bychom vám přiblížit alternativu, která může být pro vás stejně výhodná a to využití tzv. Retence u vaší stávající banky.

Tzv. RETENCI můžeme nazvat oddělení banky, které na základě žádosti klienta, se kterou Vám pomůžeme jako poradci, schvaluje možné snížení úrokové sazby, a to i v průběhu fixace úrokové sazby. S tímto procesem máme již praktickou zkušenost z let 2020 – 2021, kdy také klesaly sazby hypoték. Nejedná se tedy o nic nového a tuto možnost s klienty standardně řešíme.

Naše doporučení spočívá v tom, abyste zvážili setrvání u své současné banky a prozkoumali možnosti, jak můžeme společně snížit stávající sazbu během fixace. Tímto způsobem můžete dosáhnout úspor nejen na úrocích, ale také na nákladech spojených s refinancováním (např. odhad a poplatky katastrálnímu úřadu za výmaz a zápis nového zástavního práva).

Průběžně monitorujeme vývoj úrokových sazeb a máme v úmyslu vás o situaci na hypotečním trhu dále informovat. Neváhejte, se na nás obrátit pro poskytnutí aktuálních informací. Cílem je nalezení optimální cesty pro snížení úrokové sazby, a to i v průběhu fixace, což se nejvíce bude týkat klientů, kteří řešili hypotéku v posledních dvou letech.

Hypotéka pro nás není jednorázová služba, ale součást dlouhodobého plánování a péče o klienta. Jsme tady pro vás, a pokud máte jakékoli otázky nebo přání, neváhejte se s námi spojit.

Více »

Napište nám